|
Spider a Ladův kraj
První setkání
Výlety a cesty
Srazy a soutěže
Spider ve filmu
Automobilová muzea
Na heveru
Oblečení
Kontakt
Odkazy / Links:
Alfa Romeo Spider Club
Alfa Romeo gify
Alfa Romeo Club
Cabrio club CZ
Veloce nel verde
Videa o spiderech
Prezentace 8C Spider
Katalog dílů ONLINE
Download:
Katalog náhr. dílů 9MB
Logo AR Spider Club
|
|
Výlety
Angus House Soběsuky - tip na výlet, který stojí za to. Mistrovství republiky v míchání tataráků. Světové sporťáky na letišti Příbram a my.
Září 2011
Kde vědí nejvíc o dobrém hovězím? Tam, kde ho sami chovají. Na farmě Šumavský Angus rodiny Silovských v Soběsukách a zejména v jejich Steak Housu Angus Farm.
Na 350 hektarech na pasekách v lesích u Nepomuka a dál k Šumavě chovají na 450 kusů angusů v naprosto přírodním, ekologickém chovu. Týdně porážejí na jatých průměrně dva dvouleté kusy, po pěti dnech maso rozbourají, zavakuují a po několika týdnech zrání promění v lahodky od chateaubriand přes filet mignon, rumpsteaky, striploiny, entrecoty, bavetty až po velmi oblíbené tatarské bifteky, carpaccia nebo roastbeefy. „Z dob, kdy v řeznictvích bylo maso z dojnic, se v lidech zažil pocit, že maso z býka je lepší," říká Vašek Silovský. „Tehdy to byla pochopitelně pravda, ale chová-li se dobytek jen na maso, pak je určitě nejlepší maso z jalovice. Je křehčí, má mramorovanější strukturu. Maso z býčků je pevnější, ale najdou se znalci, kteří ho třeba ve stejku preferují."
Angus House v Soběsukách nabízí spoustu gastronomických potěšení a když sem zajedete, můžete se potěšit ke skvělému hovězímu i lahvičkou dobrého vína. V patře jsou útulné pokojíčky zta rozumnou cenu a tak třeba zůstanete celý víkend... Asi poprvé v životě budete v rodinném pohostinství, které ve stejné rodině funguje od roku 1872! Více najdete na www.angus-farm.cz.
A právě tady se Jana a Vašek Silovští rozhodli uspořádat ve spolupráci s firmou Merlot d´Or Zlatko Míčky první mistrovství republiky v míchání tataráků. Připravili šest kvalifikačních kol v Soběsukách, Plzni, Valašském Meziříčí, Praze, Pardubicích a Brně. Poroty v nich posoudily chutě desítek, ba stovek tataráků, umíchaných amatéry i profesionály. Dvanáct autorů nejlepších z nich postoupilo do finále, které se konalo 1. října, shodou okolností na Světový den vegetariánů, ustavený Severoamerickou vegetariánskou společností v roce 1977.
Kocour Mikeš byl jedním z porotců, kočička si užívala degustace, fotila a kamarádila se s prima lidmi, kteří se sem sjeli z celé republiky.
Za aplausu početného masamilovného publika a hudby plzeňského Švejkbandu Milana Benedikta Karpíška se prvním mistrem tataráku České republiky stal ve večernmích hodinách Radek Solanský, šéfkuchař wellness hotelu Abácie z Velkého Meziříčí, jehož recept bude po celý rok zdobit jídelní lístek soběsuckého Angus Steak Housu. Přijeďte jej ochutnat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Večer hořel červánky a tak ráno hasilo deštěm. Vyjížděli jsme brzo.
V Příbrami na letišti jsme měli objednané svezení s moderními sporťáky. Na Slevomatu ukazovali krásně barevné Ferrari, Porsche, Aston Martin nebo Audi R8, v ranním šeru a mlhavu ale na letištní ploše čekalo pět do khaki folií maskovaných siluet. Bylo to, upřímně, trochu zklamání, i když barva nejezdí. Na druhou stranu o to lépe se mezi nimi vyjímala naše alfička.
Navíc ani jedno ze dvou Ferrari ten den nebylo k mání, tak Kočička zasedla do Aston Martin DB9 v úpravě Mansory se šestilitrovým motorem V12, výkonem 450 koní a opravdu úžasným zvukem a vydala se na půlhodinový okruh kolem Dobříše se závěrečným sprinten "naplno" po letištní ranveji tam a zpět. Já jsem si splnil klukovský sen v pětisetkoňské čtyřkolce Porsche Carrera 911 Turbo v úpravě Gemballa. Dóst dobrý!
Aby to Alfičce nebylo líto, nakonec jsme svezli po ranveji i tu. I když vytáhla 160, po 270 u Porsche to vypadalo, jako že popojíždíme... A tak jsme dojeli v klidu domů plni krásných zážitků - za 990 korun na hlavu. A to se vyplatí!
|
Kliknutím na obrázek si jej otevřete v novém okně.
|
Questa
pagina
e creata
di
Gatto Mikes
e sponsorizzata
degli
colleghi
alfisti
del
Alfa Romeo
Spider Club
Repubblica Ceca
numeri
57 e 62.
|
|
|